ZAMAN SENDE DURSA!

10 Kasım 2019

ZAMAN SENDE DURSA!
10 Kasım 1938’de tüm ulusun yasının başladığı gün : “Saat 09.05'te vefat etmişlerdir.” Böyle yazıldı son nöbet defterine. Genel Sekreter H. Rıza Soyak hıçkırıklarla karyolanın yanına diz çöktü ve onun sağ elini ellerinin içine alarak öptü ve yüzüne sürdü. Bayraklar yarıya indi. Onu son bir kez görmek isteyenler sokaklara döküldü. Tam 81 yıl sonra tekrar aynı tarihte ve aynı tüm ulus yine yas tuttu. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber “zaman sende dursa” diyen öğrencilerimiz ellerinde meşaleyle “Ata Nöbeti” tuttu. 09.05’te kalbe ağır gelen siren sesleri duyuldu, gözler hücum eden yaşlarla doldu.  Sahnede onu anmak için hazır bekleyen öğrenciler: Ata’sına “ Sen Nasıl Başardın?” diyordu. Bir kız öğrencimiz çıktı sahneye, elinde mikrofon duygularını şu şarkıyla dile getirdi.

“Nasıl söylerim öldüğünü
Atatürk’üm karşımda,
Yatmış uyumuş karlar üstüne
Kalpağı başında.
Çenesine uzanmış eli
Atatürk’üm çıkar Kocatepe’ye
Dalgın, düşünceli.

Elinde beyaz tebeşir
Geçmiş tahta başına
Atatürk’üm ders verir.
Başında yeni şapkası
Yola çıkmış yürümüş
Kalabalık arkasında
Nasıl söylerim öldüğünü nasıl
Bir ışık vurmuş yüzüne
Atatürk’üm bakıyor besbelli
Çekidüzen verelim üstümüze.

57 yıllık yaşama 11 savaş 24 madalya 7 nişan 13 kitap 1 ülke milyonlarca özgür insan sığdıran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81.yıl dönümünde okulumuzda öğrenci ve velilerimizin katılımıyla hüzünle andık. Katılım gösteren kıymetli öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

ZAMAN SENDE DURSA! ZAMAN SENDE DURSA! ZAMAN SENDE DURSA! ZAMAN SENDE DURSA! ZAMAN SENDE DURSA! ZAMAN SENDE DURSA!