"TAM BENLİK" MATEMATİK KULÜBÜ

23 Aralık 2019

5. sınıf "Tam Benlik" Matematik bölümü öğrencilerimiz 23.12.2019 Pazartesi günü “Da Vinci İcatlar Sergisi”ni ziyaret ettiler. Leonardo Da Vinci’nin 500 yıllık notlarından yararlanarak, tamamen el işçiliğiyle oluşturulmuş 30’a yakın icadının bulunduğu sergiye, matematiğin geçmiş çağlardaki kullanımına tanıklık etmek amacıyla bu gezi planlanmıştır. Ayrıca Leonardo Da Vinci’nin mimarlık, mühendislik, anatomi gibi alanlardaki eskizlerinden yola çıkarak savaş makinalarını, piston, torna makinası ve tarihin ilk su kayağını görmenin yanında bugün kullandığımız birçok alette Leonardo Da Vinci’nin izlerine ve uygarlık tarihine dokunuşuna şahit oldular. Öğrencilerimiz Leonardo’nun zihninin labirentlerini ve bir dâhinin düşüncelerini, birçok devrimsel fikir ve buluşlarına şahit oldular.