"NE YAPMALI?" İLK YARDIM

30 Nisan 2021

"Hayatımız çok değerlidir. Günlük yaşantımızda her an karşımıza çıkabilecek bir kaza veya tehlikeye düşüren bir durumda ilk yardım bilmek hayat kurtarır."

Evlerimizde uzun zaman geçirdiğimiz bu dönemde; en çok ihtiyacımız olduğunu düşündüğümüz ve hayati önem taşıdığına inandığımız ilk yardım bilgisine ihtiyaç duymaktayız. Bu amaçla çocuklarımıza ilk yardım bilgisi vermek için "Ne Yapmalı? kitabının yazarı Doç. Dr. Ahu Pakdemirli'yi 5.sınıf öğrencilerimizle konuk olarak ağırladık. Günlük yaşam, çevremizde karşımıza çıkan kaza ve yaralanmalarla ilgili söyleyişi yaptık. İlk yardım bilmenin basit olduğu aynı zamanda hayat kurtardığı bilgisi üzerine konuştuk Kitabın bölümlerini incelerken "Enteresan Sorular" kısmında "Bir kişi saatte kaç kere yüzünü eller?" ve "İnsan bedeninizdeki kan damarlarının toplam uzunluğu  dünyanın çevresini kaç kere döner?" sorularının cevabını bulmaya çalıştık. Nitekim hem eğlendik hem de oldukça düşündürücü cevaplar aldık. Hayatımızda oldukça önemli yeri olan 112'nin yanında zehirlenme durumunda da 114'ü aramamız gerektiği öğrendiklerimizden birkaçı...

Değerli konuğumuz Sayın Ahu Pakdemirli'ye öğrencilerimize zaman ayırdığı ve bu keyifli paylaşımı yaptığı için teşekkür ederiz.