NASA HACKATHON YARIŞMASINDA DERECELER

07 Ekim 2021

Amerika Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın 100 farklı ülkede düzenlemiş olduğu Nasa Space Apps Challenge Hackathon'unda birçok alanda projeler geliştirerek katılım sağlayan öğrencilerimiz iki farklı alanda Bölge Birincisi ve Üçüncüsü oldular.

Bu etkinlik, Dünya ve uzayda karşılaşılan zorluklara öğrencilerin çözümler üretmek amacıyla ortaklaşa problem çözmesini hedeflerken, iş birliğine, yaratıcılığa ve eleştirel düşünceye ilham veriyor. Dünya ve uzay bilimine ve keşiflerine olan ilgiyi artırıyor ve gelecek nesil bilim insanlarının, teknoloji uzmanlarının, tasarımcıların ve mühendislerin büyümesini ve çeşitliliğini teşvik ediyor.

Dünya genelinde yapılacak olan Hackathon'da da ülkemizi temsil etmeye hak kazanan öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder, global etabında başarılarının devamını dileriz.