MAHALLEMİ DE BİLİRİM HAKLARIMI DA!

13 Ekim 2021

Steam dersimizin ilk konusu olan  “MAHALLEMİ DE HAKLARIMI DA BİLİRİM“ kazanımımızı bu hafta tamamladık.

Öncelikle, öğrencilerimizin mahalle kavramıyla ilgili ön bilgileri ölçüldü. Mahallelerinde var olan kurum ve kuruluşlar hakkında ve onların hangi amaca hizmet ettikleri üzerine konuşuldu. Okulumuzun bulunduğu mahalleyi daha yakından tanıyabilmeleri için okul bahçesinde küçük bir gözlem yapıldı. Son aşamada ise öğrencilerimizden evlerinin bulunduğu mahallenin krokisini çizmeleri istendi.

Ön bilgiler oluşturulduktan sonra Bilişim Teknolojileri dersinde öğrenciler öğrendiklerini uygulamalara dökerek interaktif yaratıcı haritalar oluşturdular. Öğrenciler Google Maps ile kendi mahallelerini bularak haritalarını kaydettiler.  Haritalarını detaylı bir şekilde inceleyerek daha önce öğrenmiş oldukları çocuk hakları ile ilgili mahallede bulunan kurum ve kuruluşlarla ilişkilendirdiler. İnternetten araştırmalar yaparak görsel ve bilgilendirici yazılarla haritalarında bu noktaları belirlediler. Bunun yanı sıra Çocuk hakları ile ilgili çeşitli videolar, şarkılar, bilgilendirici notlar ekleyerek yaratıcılıklarını ortaya çıkardılar.

MAHALLEMİ DE BİLİRİM HAKLARIMI DA! MAHALLEMİ DE BİLİRİM HAKLARIMI DA! MAHALLEMİ DE BİLİRİM HAKLARIMI DA! MAHALLEMİ DE BİLİRİM HAKLARIMI DA! MAHALLEMİ DE BİLİRİM HAKLARIMI DA! MAHALLEMİ DE BİLİRİM HAKLARIMI DA! MAHALLEMİ DE BİLİRİM HAKLARIMI DA!