GENÇLER GELECEĞİ TASARLIYOR!

28 Haziran 2021

Öğrencilerimiz Culumus ve Arçelik'in düzenlediği Hackathon yarışmasına katıldılar.

Öğrenciler geleceği tasarlarken Birleşmiş Milletler'in yayınladığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda hareket ettiler. Hackathon, Sürdürülebilir Şehir teması çerçevesinde verilen problem durumunun ilanı ile başladılar.

Hackathon gününe kadar ilk defa karşılaştıkları problem durumunu farklı yöntemlerle 3 boyutlu modelleyerek çözme görevi için kurdukları takımlar sürdürülebilirlik ile ilgili araştırma yaptılar. Öğrencilerimiz bu amaçlar doğrultusunda sunum yaptılar. Sunumlar sonucunda ön elemeyi geçerek ilk 49'a kaldılar. Öğrencilerimiz Ada Su Karahaliloğulları, Kayra Erda Erdal, Defne İpek Dallar, Samet Bora Aksoy, Tuğalp Sayın, Kayra Çakmakçı, Yağız Torun, Hasan Kerem Altunzincir, Ege Başkent,Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Gizem Serter'e emekleri ve katıkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

GENÇLER GELECEĞİ TASARLIYOR! GENÇLER GELECEĞİ TASARLIYOR! GENÇLER GELECEĞİ TASARLIYOR! GENÇLER GELECEĞİ TASARLIYOR!