4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

04 Ekim 2021

Yaklaşık 100 yıldır her yıl 4 Ekim'de kutlanan Dünya Hayvanları Koruma günü ile küresel olarak hayvanların yaşadığı sorunlara karşı farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.

Hayvanlar hem hayatımızın hem de gezegenimizin ayrılmaz parçalarından biri. En sevimli, en sadık, en güvenilir dostlarımız deyince hemen aklımıza köpekler, kediler, kuşlar gelir… Tabi saymakla bitiremeyeceğiz ekosistemin büyük bir parçası olan hayvanların bu dünyada insanlar ve bitkiler kadar eşit yaşama hakkı vardır. Bu sevimli dostlarımız gezegenimizin her yerinde ne yazık ki aynı sevgi ve ilgiyi görmüyor. Kimi zaman hoş olmayan haberleri çevremizden alıyoruz.  Maya Okulları olarak Hayvanları Koruma gününde farkındalık oluşturmak amacıyla geçmişte olduğu gibi çeşitli etkinlikler yaptık. Fen Bilimleri Zümremizin hazırladığı “Hayvanları Sevelim, Koruyalım” rozetlerimizle güne başladık. Ev ve çevremizdeki dostlarımızı tanıştırdık, nesli tükenen hayvanları anlattığımız bilgi masası oluşturduk. İlkokulda keyifli maske çalışmaları yaptık.

Unutmamalıyız ki bu dünya hepimizin. Bir gün değil her gün onları korumalı, saymalıyız!