2. Sınıflar AOÇ Atatürk Evi Gezisi

27 Aralık 2019

Maya Okulları Oran Yerleşkesi 2. sınıf öğrencileriyle, t-MAYA 3.temamız Ülkem (Atatürk) kapsamında; Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ve çocukluk günlerini geçirdiği Selanik şehrindeki evin benzeri olan Atatürk Evi’ne zengin öğrenme ortamları sunmak amacıyla gezi düzenlenmiştir.  Ankara’da kendisi tarafından kurulan evin; binanın ölçüleri, içine konulan eşyaların ölçü, desen ve biçimleri Selanik’teki evin aynısı olup, yerleştirme düzeni de aslına uygun olarak tasarlanmıştır. Ev bodrum katı ile beraber üç katlıdır. Binaya arka kısımda yer alan taş merdivenli kapıdan girilmektedir. Bodrum katında yönetim odası, kütüphane ve kiler bulunmaktadır. Üst katta bir sofa, misafir odası, sandık odası, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın odası, Atatürk’ün çalışma odası ve yatak odası vardır. Müzeyi gezen öğrencilerimiz “Ülkem/Atatürk” temamızla bağlantılı olarak eğitim öğretim programlarımızın içeriğinde, öğrencilerimizin gözlem yapma becerileri desteklenmiştir.  Gerçekleştirilen müze ziyaretimizde öğrencilerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyalarını görerek ulusumuzun kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün yaşantısına ilişkin somut algılar oluşturmuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk ve ailesinin yaşamlarına yakından tanıklık etme fırsatı bulmuşlardır.

2. Sınıflar AOÇ Atatürk Evi Gezisi 2. Sınıflar AOÇ Atatürk Evi Gezisi 2. Sınıflar AOÇ Atatürk Evi Gezisi 2. Sınıflar AOÇ Atatürk Evi Gezisi 2. Sınıflar AOÇ Atatürk Evi Gezisi