Matematik Ligi – Maya Okulları

İnsanoğlu varoluşundan beri korkuyla, şüpheyle ve merakla içinde yaşadığı evreni tanımaya, doğa olaylarını açıklamaya ve doğaya egemen olmaya uğraşmaktadır. Gizlerini bilmediği için olayları binlerce yıl korkuyla gözleyen insanoğlu, doğaya egemen olmak zorunda olduğunu kavradıktan sonra onunla amansız bir mücadeleye girmiştir.

Bu mücadelede onun en hünerli aracı matematik olmuş, evrenin mükemmel düzeni matematik ile ortaya konulmuştur. Matematik, insan aklının yarattığı en büyük ortak değerdir. Evrenselliği onun gücüdür.

Çağları aşarak bize ulaşmış, çağları aşarak yeni kuşaklara ulaşacaktır. Matematiğin büyülü dünyasını keşfetmeye, düşünmeye, anlamaya, sorgulamaya ‘ evet ‘ diyenler; Geleneksel Maya Matematik Ligi organizasyonunda buluşuyor.

Bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiğimiz Maya Matematik Ligi Şartnamesi için aşağıdaki linki tıklayınız.

VIII.Maya Matematik Ligi ŞARTNAMESİ

VIII. Matematik Ligi Fikstürü için tıklayınız

14 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecek 1. maça ait kazanımlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

VIII. Maya Matematik Ligi 6. Sınıf Kazanımları

VIII. Maya Matematik Ligi 7. Sınıf Kazanımları